Search in:

Licentiebeheer

Een goed licentiebeheer levert een forse kostenbesparing op.

Elke middelgrote tot grote onderneming gebruikt software. Om deze software legaal en dus zonder inbreuk op het auteursrecht en copyrights te doen, dienen er vaak licenties te worden aangeschaft. Voor softwarelicenties geldt veelal dat ze enkel voor bepaalde softwareversies geschikt zijn, een vervaldatum hebben en per computer aangeschaft dienen te worden. Bij middelgrote tot grote ondernemingen zijn hier enorme besparingen te behalen omdat het beheer vaak onduidelijk is waardoor er verkeerde, dubbele of onnodige licenties worden gebruik.

Onze dienst Licentiebeheer is er op gericht om een volledige overzicht te krijgen van het softwaregebruik binnen de organisatie.

Een goed licentiebeheer zorgt voor:

  • Inzicht in de totale softwarekosten.
  • Inzicht in wie welke software er daadwerkelijk wordt gebruik.
  • Standaardisatie van uw softwaregebruik.
  • Lagere beheerskosten.
  • Overzicht in de looptijd van licenties.
  • Belangrijke bijdrage aan een beheersbare en veilige IT-omgeving.

Ook bij de aanschaf van de licenties zijn er vaak grote besparingen te behalen, denk bijvoorbeeld aan de betaalmethode.  Alles in één keer of in drie jaarlijkse termijnen zijn de meest voorkomende manieren. Maar soms is ook een huur of leaseovereenkomst is mogelijk. Door een goed beheer en inzicht in de kosten, is het mogelijk om te betalen in de termijnen die de klant het beste uitkomen. Daarnaast kunnen veel individuele licenties vaak vervangen worden voor voordeligere volumelicenties.

Neem contact met ons op voor een kosteloze inventarisatie binnen uw organisatie.

 

Translate »